Din kurv

Cashmere - Alt du behøver at vide

Cashmere - Alt du behøver at vide

Hvad er Cashmere?


Cashmere garn

Cashmere er en ekstrem blød uldtype, der kommer fra Cashmere geder. Udtrykket "kashmir" er en del af den nordligste region i Indien, hvor de værdsatte fibre blev fremstillet i tusinder af år. Materialet kommer fra Cashmere-geder og Pashmina-geder og produceres typisk i Centralasien. Dog er andre områder som som Europa og Amerika også udviklet deres egne cashmere-industrier. Hvorfor er Cashmere så eftertragtet?


Cashmere garn er kendt for sine utroligt bløde og og samtidig meget lette og åndbare egenskaber. Garnet har egenskaber til at blive brugt både forår og efterår. Kashmir er af høj kvalitet og meget holdbar og elastisk. Det gør at beklædninger strikket med Cashmere garn holder sin form meget længe, så du kan nyde det høje kvalitet og varme i mange år. Det er normalt at se kashmirtrøjer i luksus designerbutikker til en pris af flere tusinde kroner, endda ti tusinder kroner. Priserne varierer efter typen af ​​kashmirstof samt kvaliteten fibrene.Er Cashmere blødt?


Cashmere er det blødeste og mest luksuriøse garn du kan købe. Dine hænde vil føle en behag når du rører ved fin cashmere garn. Men hvis det føles for blødt eller grødet at røre ved, er det sandsynligvis blevet behandlet med kemikalier eller overvasket af producenten for at give det kunstig blødhed. Disse processer beskadiger fibrene og mindsker cashmere ´s holdbarhed og levetid.  
Hvordan vedligeholder jeg cashmere?


Cashmere  kaster fibre over tid. Det er almindeligt, at kvinders cashmere-trøjer eller cardigans fnuller i armen eller på skulderen, hvor de bærer håndtasker. Vær opmærksom på, hvor du bærer din håndtaske
Aldrig maskinvask! Cashmere skal vaskes i hånden med KOLDT vand. Fibrene er utroligt skrøbelige, når de er våde, og vaskemaskiner kan lægge stor belastning på fibrene og strække eller ødelægge deres form. Sørg for at bruge mildt rengøringsmiddel i begrænsede mængder. Hvis dine beklædninger har mere end en farve eller har knapper, er det bedst at rense dem for ikke at beskadige disse områder. Du må ikke komme Cashmere i en tørretumbler efter vask! Lad det lufttørre, for bedst at bevare fibrene. Du kan forsigtigt trykke det i et håndklæde for at absorbere vand og fremskynde tørringsprocessen.


Hos Yarno kan du finde et udvalg af Cashmere garn i høj kvalitet.


Kærlig hilsen


Yarno

Forrige indlæg
Næste indlæg